Welkom op mijn blog !
 
Wat is een ICT-beleidsplan?
Het is een document met de verschillende elementen van de werking rond ICT- integratie.
Door gebruik te maken van deze site kunnen scholen een ICT- beleidsplan opstellen .
In de les hebben we ook een aantal kenmerken van pictos gezien.
Als je op de site van pictos gaat, krijg je een scherm zoals hieronder is weergegeven.

Hierboven zie je verschillende onderdelen (links). Het onderdeel fasering wordt nog eens onderverdeeld in 2 : namelijk overdrachtsgerichte visie en constructiegericht visie.
Overdrachtsgerichte visie is dat de leerkracht beslissingen neemt over de keuze van de leerstof en het verloop van het leerproces.
Constructiegerichte visie is dat er ruimte wordt geboden aan de interesses van de leerlingen, laat de leerlingen ook zelf beslissingen nemen over wat geleerd gaat worden en  geeft de leerlingen inspraak over het verloop van het leerproces.
We hebben een reeks stellingen gekregen waarbij we moesten aangeven of we er mee eens waren of niet. Dit was onze visie op de school.
Hieronder vind je de visietest.

Ik had kwadrant 2 ,namelijk de groene bol. Ik ben een beetje tussen de twee, namelijk een beetje constructiegericht en een beetje overdrachtsgericht. Ik vind dat de leiding nog steeds bij de leerkracht moet zijn maar dat de leerlingen ook inspraak mogen hebben. De meningen van de kinderen zijn ook belangrijk! En  dit klopt wel. Ik wil als leerkracht de leiding hebben en ik wil mijn kinderen laten zien dat ik de leerkracht ben. Maar ik verwijs nogmaals naar hetgeen ik daarjuist heb gezegd : de kinderen hebben ook inspraak, en mogen hun meningen uiten, er is vrijheid en ruimte voor eigen interesses en dergelijke.
hieronder vind je enkele afbeeldingen van de site .
Neem gerust een kijkje om meer te weten te komen!




Leave a Reply.


Juf Nurdan