Welkom op mijn blog !
 
De eerste les ging over de communicatie tussen ouders en de school.
We hebben in de les gezien waarom de school moet communiceren met ouders, hoe dit verloopt, of je enkel digitaal mag communiceren, hoe je moet communiceren en dergelijke meer.
Ik vind het belangrijk om als school te kunnen communiceren met de ouders. De ouders hebben het recht om te weten wat hun kinderen doen op school, met wat ze bezig zijn, aan welke activiteiten hun kinderen deelnemen en dergelijke meer. Deze factoren zijn allemaal heel belangrijk. De eerste stap hierbij is een site van de school. Hierbij krijgen de ouders een zicht op de school, er wordt extra informatie meegedeeld zoals de openingsuren, het schoolteam, de ligging van de school en dergelijke meer. Deze zijn allemaal nuttige informaties. Ik vind het belangrijk dat de ouders op de hoogte moeten blijven wat hun kinderen doen! Zou er geen communicatie zijn, dan zou dit kunnen zorgen voor misverstanden, conflicten en nog veel meer.
Bij deze heb ik de site van mijn laatste stageschool (vorig jaar) bezocht. http://www.dewijzeeik.be/
Ik persoonlijk vind het een geslaagde site. Er staat heel veel informatie over de school (het schoolteam, troeven voor het lager/ kleuter, de visie, en dergelijke); over MOS op school, wat het precies is en heel veel foto's van verschillende graden, zodat de ouders kunnen zien hoe hun kinderen aan het werk zijn! Mooi om te zien!
Ook is er blog voorzien van het 4de en 6de leerjaar, waar ze naartoe zijn geweest, allemaal gedaan hebben en dergelijke ! Er staat heel veel informatie in, dus het is wel heel belangrijk zodat ouders ook 'mee' met het schoolgebeuren zijn en weten met wat hun kinderen bezig zijn.
Wat ik ook positief vind hier op de site  is dat de documenten, de brieven dus, die meegegeven worden met de kinderen ook op de site staan. Dit is heel positief en slim bedacht want sommige kinderen kunnen het bijvoorbeeld verloren hebben of niet gekregen of vergeten afgeven. Zo worden de problemen van 'het niet op de hoogte zijn van zaken ' vermeden. De ouders zien de brieven ook online, zo kunnen ze bijvoorbeeld ook op lange termijn plannen, want de schoolkalender, heel wat mededelingen/ data' s staan vermeldt.
Neem gerust een kijkje op de hierboven vermelde site!






Leave a Reply.


Juf Nurdan